Чи підняли ми ціну на котрусь з книг

Мене якось спитали, чи підняли ми ціну на котрусь з книг. Росте вартість паперу, друку, послуг редакторів, коректорів, ілюстраторів, верстальника і пошти.

Але жодна з книг не подорожчала від початкової ціни. Найдешевшими лишаються "Казки з укриття" - 250 гривень. Ми з колегами зробили все можливе і неможливе, щоб ця книга вийшла якісною, фантазійною й доступною.

Це було якось дуже для нас важливо, бо ці казки - чарівний місток від реальності, що лякає, до світу де кожен вільний, світу фантазії. "Мандрівний вітер" вже понад два роки теж тримає планку 250! І це за 125 казкових сторінок з акварельними ілюстраціями.

"ЧароЦвіт", який вийшов півтора роки тому вартує 300. Це не мало, але з часів Вітру ціна на ілюстрації виросла у двоє, тож тут ми трималися можливого мінімуму. Зараз в мене лишилося 5 примірників. І в колег теж розійшлася.

Його книга-кампантйон "ЧароСвіт" коштує вже 330. За дев'ять місяців папір здорожчав і довелося підіймати ціну. Між іншим, якщо хтось купує комплект, я роблю знижку

"Клуб домашніх улюбленців" - наш хіт між дітей. Його найчастіше купують діти на презентаціях, мабуть, магія великих літер і ніжно-блакитного кольору - 270. Така ціна й в "Казкових вечорниць". Книга, яка підкорюєє серця дорослих, бо нагадує про книги їхньогоо дитинства, коли не було планшетного малювання й кожна картинка - шедевр, який розглядаєш годинами. Найдорожчий проєкт: "Казкарня. Ото кухня". Тут ілюстрації сягнули рекордної вартості, щільний папір, квадратна форма, що сильно здорожчує друк, а ще 18 авторів з історіями на кулінарну тему. Це не кулінарна книга, якщо що, просто дизайнер так побачив

undefined

її вартість всіх лякає, тож, навіть, писати боюся. Якщо виходити з погляду бізнесу, то ціна має все ж зрости. Бо щоб надрукувати нові книги, треба вивільнити кошти зі старих, продавши їх. А так, як всі послуги додрукарської підготовки й друк дорожчають, то відповідно мала б вже зараз зрости ціна.

Але ні, бо книгам потрібні читачі, тож на нові проєкти я підключаю кошти з гонорарів та і з карток, що уж там, а ці нехай лишаються доступними.

Made with